emile-verstraeten-de-ideale-viool-gc-terkommen
vrijdag 3 februari:20.15 u.
  • Prijs: € 12,00
  • Reducties: € 10,00
Tickets
Tapijtconcert

Emile Verstraeten

De ideale viool

Emile zou je kunnen kennen als violist en zanger in de band van Bart Peeters of in de begeleidingsband van ‘Liefde voor muziek’. In deze eigen voorstelling neemt Emile je mee op zijn zoektocht naar de ideale viool. Waar die tocht start ligt vast. Waar ze eindigt? Dat is telkens weer een verrassing.

Muzikale vriend Andy Willems (piano) reist mee, heeft de kaart en GPS in handen, en mag de koffers dragen. Emile en Andy spelen een programma van klassieke muziek, jazz, pop, tango en alles wat daar boven, naast, onder of tussen ligt.

Geniet ondertussen van ons latenightbuffetje en een lekker drankje.

Credits en info

Viool en zang: Emile Verstraeten
Piano: Andy Willems

Fijnzinnigheid troef

Je hoort warme, speelse, melancholische, superswingende vrolijkheid... Maar je hoort vooral een zanger die de fijnzinnigheid van zijn vioolspel ook in zijn strot kan leggen!
Bart Peeters

Over Emile en Andy

Violist Emile Verstraeten is al lang geen onbekende meer in muziekland. Behalve als Ideale Man aan de zijde van Bart Peeters, deelde hij de voorbije jaren het podium met artiesten als Philip Catherine, Sioen, Flip Kowlier, Kommil Foo, Bjork ...  Emile is een totaalmuzikant: klassiek geschoold maar beïnvloed door de gipsy swing jazz en Hongaarse zigeunermuziek die hij van thuis uit meekreeg. Ook zijn muzikale idolen Michael Jackson, Stevie Wonder, Ray Charles, Chet Baker en violist Sandor Lakatos zorgen voor de nodige inspiratie bij het musiceren en componeren.

Pianist Andy Willems heeft een te grote liefde voor muziek om zich te laten vastpinnen op één bepaald genre. Na zijn klassieke conservatoriumopleiding bij Alan Weiss studeerde hij een tweede keer af als jazzpianist aan het Lemmensinstituut in Leuven. Je kan Andy dus aantreffen in klassieke ensembles maar evenzeer op poppodium of jazzfestival.

De chemie tussen deze twee virtuozen levert niet alleen een muzikale topavond op, maar zorgt er ook voor dat je na de voorstelling gegarandeerd met een glimlach huiswaarts keert.

Een tapijtconcert?

Bij een tapijtconcert zit het publiek lekker gezellig en dicht bij de artiest, allemaal in het midden van onze theaterzaal. Placeer je op de tapijten, kussens of stoelen en geniet… Bovendien voorzien we een buffetje met lekkere versnaperingen en een sfeervolle inkleding om de beleving nog leuker te maken.