Te gast
vrijdag 21 april:19.30 u.
zaterdag 22 april:19.30 u.

Schouwburg

  • Prijs: € 11,00
  • Reducties -16: € 9,00

i.s.m.: Pentagoon Academies Hoeselt

Tickets
Te gast

Koninklijk Hoeselts Toneelgezelschap (HTG)

Jeugdtheater | Armandus de Zoveelste

Het Koninklijk Hoeselts Toneelgezelschap (HTG) zet sinds enkele jaren sterk in op jong talent. Jonge mensen die hun acteertalent op het podium willen tonen. In april 2023 doen zij dat met ‘Armandus de Zoveelste’, een knotsgek hedendaags sprookje van Dimitri Leue.

Koning Armandus wil geen koning meer zijn nu zijn vrouw, koningin Mariola, al dagenlang doodziek in bed ligt. Veel liever wil hij bij haar zijn en haar hand vasthouden. Zijn zoon Eduardus wil ook geen koning zijn en zijn dochter Bellatrix is nog te jong om te regeren. Als de koningin niet vlug beter wordt, valt het land in handen van de gemene eerste minister. Maar zelfs de hofarts weet niet wat te doen. Niemand kan haar genezen. Of toch wel…? Een mysterieus kaboutertje helpt Armandus op weg naar een mogelijke remedie. En zo begint het knotsgekke avontuur van de koning en zijn kinderen.

‘Armandus de Zoveelste’ is een hedendaags sprookje met veel humor, boze heksen, schattige kabouters, een draak als huisdier én een verrassende ontknoping. Kortom een gezellig avondje toneelplezier voor de hele familie. Gebracht door 15 super-enthousiaste jongeren!

Credits en info

Regie: Els Loix