de-kolonie-muziekmekaniek
Vlieg
zondag 14 mei:11.00 u.

Schouwburg

  • Prijs: € 6,00
Tickets
Familie

De Kolonie

Muziekmekaniek

In deze voorstelling vol beelden, clownerie en weinig woorden zie je de wonderlijke circuskomediant Karel Creemers als knoeier, uitvinder, verstrooide professor en multi-muzikant Jan Blieck als hulp die niet helpt, rommelaar en tokkelaar. Achteraf kunnen alle toeschouwers een aantal originele muziekmekanieken van dichtbij bekijken. De spelers leiden u rond en geven tekst en uitleg en ook zever en zottigheid!

Klankenspel van toeters en bellen met poppen

Al meer dan tien jaar lang, soms heel straf, af en toe wat braaf. Melodieuze deuntjes worden live gebracht op toetsen van keyboards en bandoneons, maar het is vooral een licht klankenspel van toeters en bellen in alle soorten en maten, en met veel bruitage op trommels en alles wat als klankkast kan dienen.
Theaterkrant

Over de voorstelling en De Kolonie

De ene is maestro van de mekaniek. 

Alles kwiekt en piept, kriept en scharniert
(meestal toch…want soms doet het plots  BOEMMM – aiaiai)

De andere is maestro van de muziek. 

Alles tingelt en tongelt, tokkelt en takkelt
(meestal toch… want soms is het plots SSSSTIL – oeioeioei)

In een wankelend, maar wonderlijk verhaal 

over gevoelige snaren en zingende zagen
over lukken en mislukken 

en het geluk van de mislukking, 

over vriendschap die klinkt en botst langs alle kanten … 

In deze voorstelling vol beelden, clownerie en weinig woorden zie je de wonderlijke circuskomediant Karel Creemers (Circus Ronaldo, Ensemble Leporello, Cie Cecilia, internationaal straattheater) als knoeier, uitvinder, verstrooide professor en multi-muzikant Jan Blieck (heel wat popgroepen, eerder bij Muziektheater De Kolonie en Anna’s Steen) als hulp die niet helpt, rommelaar en tokkelaar.

Motor van Muziekmekaniek zijn de unieke poëtische “muziekmekanieken” van beeldend kunstenaar Zjos Meyvis. Er reist een mini-tentoonstelling mee met de voorstelling. Achteraf kunnen alle toeschouwers een aantal originele muziekmekanieken van dichtbij bekijken. De spelers leiden u rond en geven tekst en uitleg en ook zever en zottigheid!