kinderfilm-mamma-boe
Vlieg
woensdag 18 januari:14.00 u.

Schouwburg

  • Prijs: € 3,00
Tickets
Film

Mamma Boe: op zoek naar thuis & Knofje

Kinderfilm (3+)

Mamma Boe

Na een lange reis vanuit Zuid-Afrika landt er een ooievaar op de boerderij van Mamma Boe om er een nest te bouwen. Door zijn komst stelt Mamma Boe zich vragen over haar eigen thuis. Want wat is een thuis eigenlijk? Hoe kan je zeker zijn dat de weide en boerderij waar je woont ook echt je thuis zijn? En is het elders op onze grote wereldbol misschien beter? Haar beste vriend Kraai doet er alles aan om haar te laten zien dat het gras niet groener is aan de overkant, maar dat je wél soms moet verdwalen om de weg naar huis te vinden.

Knofje

Knofje is een roodharig meisje van vier-en-een-half. Bij mama thuis beleeft ze kleine, alledaagse avonturen in en rond het huis. Ze speelt verstoppertje of bouwt samen met papa een kasteel. Ze helpt haar moeder om de babykamer klaar te zetten voor haar nieuwe broertje of zusje. En op weg naar huis van de bakker vindt ze een dode vlieg, die ze gaat begraven met haar oma. Elke aflevering bestaat uit een kort verhaaltje, waarbij Knofje op onderzoek uit gaat.

Leerrijk verhaal

Mamma Boe is vooral een lieve, kleurrijke animatiefilm, maar nodigt ook zeker uit om achteraf een goed gesprek over het concept van thuis met je kind te voeren.
Filmtotaal