donderdag 23 maart:20.15 u.

't Fabriek

  • Prijs: € 10,00
Schrijf in op de wachtlijst
Lezing

Dirk Draulans

In de greep van je genen

Een zwerftocht doorheen de wondere wereld van onze genen, die verklaart waarom sommige mensen wel en andere niet profiteren van een goed dieet, en waarom velen van ons zo gemakkelijk bang gemaakt kunnen worden, niet alleen van spinnen maar ook van kinderen die in de modder willen spelen.

Onze genen zijn niet allemaal ingesteld geraakt op ons moderne comfort. Daarenboven kunnen er individuele verschillen spelen, die maken dat twee mensen zelden op dezelfde manier reageren – een inzicht dat de pijler zal worden van de geneeskunde van morgen.

Als je wil begrijpen waarom het zo moeilijk kan zijn om vat te krijgen op bepaalde cruciale aspecten van je leven, dan moet je Dirk Draulans op zijn zwerftocht volgen.

Over Dirk Draulans

Dirk Draulans (1956) is bioloog, journalist en schrijver. Hij is doctor in de wetenschappen en werkte aan de universiteit van Oxford, waar hij zich bekwaamde in de gedragswetenschappen. Sinds 1987 is hij redacteur bij Knack. Zijn ervaringen als oorlogscorrespondent en Afrikaganger schreef hij neer in tal van geruchtmakende boeken. In de PuttenNatuurdagboek uit een conflictlandschap (2016) werd genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek.

Als redacteur bij Knack schrijft hij boeiende reportages over wetenschappelijk werk, over affaires die dikwijls een wetenschappelijk tintje hebben, zoals de dossiers rond het illegale gebruik van hormonen in de veeteelt, en over hete hangijzers in de wereld, zoals de oorlogen in de Golf en in ex-Joegoslavië en de Afrikaanse conflicten, en milieurampen zoals Tsjernobyl, olierampen en de verdwijning van de wouden in de wereld.