donderdag 26 oktober:20.15 u.

't Fabriek

  • Prijs: €10
Tickets
Lezing

Frédéric Deborsu

Alles wat je wilde weten over Wallonië maar nooit durfde te vragen

Frédéric is expert in de geschiedenis van Wallonië van de 19e eeuw tot vandaag. Hij beschrijft hoe Wallonië ooit de derde wereldmacht was, hoe Vlaanderen de regio in 1965 voorbijstak en hoe Wallonië zich de dag van vandaag weer aan het rechttrekken is. Hij neemt je mee naar de glorietijd van Verviers, the place to be voor de textiel, en naar Luik met Cockerill. Hij animeert het geheel met beelden en anekdotes van gisteren en vandaag.

Boeiend, humoristisch en goed onderbouwd

De lezing werd heel boeiend, met humor en goed onderbouwd gebracht. De honderd aanwezigen hebben ervan genoten. Tijdens het drankje nadien is er nog vlot over verder gepraat. Ik denk en ben bijna zeker dat door deze namiddag er minder ‘grens’ is tussen Wallonië en Vlaanderen.
Nieke Rutten

Over Frédéric Deborsu

Frédéric is een journalist uit één stuk, ja zelfs wat hyperactief. Na 10 jaar sportjournalistiek aan de RTBF en een omweg in het entertainment is hij nu onderzoeksjournalist voor het programma Questions à la Une.
Hij is perfect tweetalig en gespecialiseerd in de relaties tussen Wallonië en Vlaanderen. Hij werkt ook voor de VRT en schrijft kronieken voor dag- en weekbladen. Met zijn directe stijl zal Frédéric jouw debatten met humor en op een intelligente wijze leven inblazen.