donderdag 24 november:20.15 u.

't Fabriek

  • Prijs: € 10,00
Tickets
Lezing

Johan Op de Beeck

Leopold II, een grote koning of een massamoordenaar?

Johan Op de Beeck brengt als een echte meesterverteller het verhaal van de beruchte koning der Belgen en geeft je een inkijk in het leven van Leopold II. Johan onderzoekt de echte verantwoordelijkheid van Leopold II in Congo. Maar zijn leven omvat veel meer dan het koloniale verleden van België. De koning vecht voor de defensie en de economische onafhankelijkheid van zijn prille natie. Zijn omgang met staatshoofden en media vormen staaltjes van sterk staatmanschap, zoniet van doortrapte sluwheid. Hij regeert over België in een van de woeligste periodes. Maar het meest controversieel is zijn privéleven, vol koppigheid, avontuur, bizar gedrag en overspel.

Over Johan Op de Beeck

Johan is auteur, voormalig hoofdredacteur, documentairemaker en bekend VRT-ankerman. Hij is de auteur van non-fictiebestsellers zoals Het Verlies van BelgiëNapoleon, Waterloo en De Franse Revolutie. Over deze onderwerpen maakte hij ook bejubelde radioreeksen voor Klara.

Johan Op de Beeck is een meeslepend en gepassioneerd verteller. In zijn verhalen krijgen historische figuren een menselijk gezicht, hij ontrafelt politieke intriges en onthult de consequenties van de geschiedenis voor onze hedendaagse tijd. Een geschiedenisles zoals je ze nog nooit gehoord hebt…