thomas-smith-rebel-gc-terkommen
zaterdag 3 december:20.15 u.

Schouwburg

  • Prijs: € 16,00
  • Reducties: € 14,00
Tickets
Comedy

Thomas Smith

Rebel

Voor Thomas is het glashelder: hij is zélf verantwoordelijk voor de miserie in zijn leven. (En misschien ook wel een beetje voor die van anderen.) Een bevrijdend inzicht. 

Al 100 jaar tegen een poort duwen, om plots te ontdekken dat je moet trekken. Hoog tijd om zijn innerlijk kind niet langer te verstoppen. Zich als rups van nar tot rebel te ontpoppen.

Vakantie-ruzies, zeil-boten, Melo-cakes, woke-cultuur en koppel-therapie. Vindt hij daar de sleutels naar positieve verandering en hernieuwde energie? Eerlijkheid klinkt hard, maar slag en stoot horen niet zachter. Wees gerust, hij laat de zaal altijd proper achter. (Of toch meestal.)

Ten aanval!

Eddie Izzard

Thomas Smith doet ons nog het meeste denken aan de Engelse superster Eddie Izzard: even grappig, even expressief, even geïnformeerd en even diepgravend. Kortom, wereldniveau!
De Standaard

Over Thomas Smith

Thomas Smith werd in Delft (Nederland) geboren in 1967 als kind van Britse ouders en groeide op in België. Hij begon zijn carrière in 2000 als finalist van Humo’s Comedy Cup. 

Hij wordt als comedian doorgaans als volgt omschreven: Een comedian die flegma en flow van de pure Engelse stand-up comedy weet te vertalen naar een Nederlandstalig equivalent. Observatie, improvisatie, knipoog, waarheid en fantasie. 

Sociale en spirituele beschouwingen worden gekoppeld aan alledaagse gebeurtenissen en observaties. Luchtige zaken, maar evengoed maatschappelijke thema's. Wervelende energie, relevant, een standpunt en diepgang. 

Sinds zijn deelname aan HCP, heeft hij bijdrage geleverd aan comedy line-up avonden, zes solo comedyvoorstellingen gemaakt, meegewerkt aan verscheidene televisieprogramma’s, workshops begeleid. Sinds 2018 doceert hij Comedy & Cabaret aan het Conservatorium van Mechelen.