Rudi Vranckx Oorlogen en problemen van onze tijd

Donderdag 10 februari 2022 - 20u15 - 't Fabriek (of schouwburg vanaf 50 personen)

Lezing

Rudi Vranckx
Oorlogen en problemen van onze tijd

  • Donderdag 10 februari 2022
  • 20u15
  • 't Fabriek (of schouwburg vanaf 50 personen)
  • 10 euro
Rudi Vranckx (°1959) is een Belgisch journalist die werkt voor het VRT Nieuws. Hij houdt zich vooral bezig met internationale conflicten (Irak, Libanon, Israël, Palestina, Syrië). Rudi Vranckx brengt een lezing over zijn leven als oorlogsverslaggever in conflictgebieden. Al ruim een kwarteeuw volgt hij voor de VRT oorlogen en conflicten en maakte hij documentaires voor Canvas: Bonjour Congo, de Vloek van Osama, Niemandsland, Kleine Helden,  IS in het Vizier, De Nomaden, Vranckx op zaterdag. Hij schreef verschillende boeken, waaronder 'Oorlog om de geesten', 'Kleine Helden’ en ‘Mijn Kleine Oorlog’.

Het moordende kalifaat, de radicalisering van Belgische moslims, de terreuraanslagen, de vluchtelingen, de dreiging, de groeiende kloof: VRT-oorlogsreporter Rudi Vranckx ziet een wereld waarin verdraagzaamheid zwaar onder druk staat. Het is geen klassieke oorlog meer, van een zichtbare vijand aan de overkant, een oorlog om geld of olie of macht of grondgebied. Dat bekommert Vranckx, die de vlijmscherpe analyse van een nieuwe wereld maakt.

Deze lezing gaat veel verder dan het fenomeen IS. Vranckx tekent het toekomstig beeld van onze mondiale samenleving en stelt vast dat we vooral niet mogen wegkruipen in de bunkers van de angst voor elkaar.

Voor de buitengewone moed en toewijding, waarmee hij de persoonlijke verhalen van mensen die het slachtoffer zijn van conflict, dichter bij de wereld brengt en strijdt voor rechtvaardigheid, ontving hij als oorlogsverslaggever in conflictgebieden de Carnegie Wateler Vredesprijs 2018.
 
Afhankelijk van het aantal toeschouwers, zal deze lezing plaatsvinden in ’t Fabriek of in de schouwburg van GC Ter Kommen. De locaties liggen vlak naast elkaar.
 
i.s.m. ‘t Fabriek


Contact

GC Ter Kommen
Europalaan 2
3730 Hoeselt

089/30.92.10
gcterkommen@hoeselt.be

Openingsuren vrijetijdsloket

Maandag 9u00 - 12u00 14u00 - 17u00
Dinsdag 9u00 - 12u00
Woensdag 14u00 - 17u00
Donderdag 9u00 - 12u00
Vrijdag 9u00 - 12u00 14u00 - 17u00