kinderfilm-uilenbal
Vlieg
woensdag 15 maart:14.00 u.

Schouwburg

  • Prijs: € 3,00
Tickets
Film

Uilenbal

Kinderfilm (5+)

Verhuizen is niet gemakkelijk. Dat ontdekt achtjarige Meral ook wanneer ze moeite heeft om vrienden te maken op haar nieuwe school. Ze vindt op haar kamer een muis, die ze Piepiep noemt en meeneemt op schoolkamp. Wanneer Piepiep tijdens een onbewaakt moment wordt gegrepen door een uil, lijkt Meral ontroostbaar. Wanneer haar nieuwe schoolkameraadjes met haar de natuur intrekken om op zoek te gaan naar de uilenbal met Piepieps botjes, leert Meral de waarde van vriendschap kennen.

Uilenbal is een musical voor jonge kinderen van Simonne van Dusseldorp. Een verhaal vol vrolijke liedjes over vriendschap, rouw en de belangrijke momenten in een kinderleven.

Credits en info

Type: Nederlands gesproken speelfilm (NL)
Regisseurs: Simone van Dusseldorp
Duur: 80 minuten
Leeftijd: 5+

Aandoenlijk, maar krachtig

Het is bijzonder hoe deze film op een kinderlijke manier uitlegt hoe de natuur werkt. Ontzettend aandoenlijk en krachtig door eenvoud.
NWTV

Over de film

Een feelgood kinderfilm volgens het beproefde succesrecept van Simone van Dusseldorp (bekend van o.a. Kikkerdril), dus inclusief aanstekelijke liedjes die ter plekke verzonnen lijken, en met de natuur in een hoofdrol. Uilenbal probeert de kringloop van het leven en ‘eten en gegeten worden’ uit te leggen vanuit het perspectief van een kind, op een luchtige, vermakelijke toon. Een prachtig uitgebalanceerde evenwichtsoefening tussen ernst en vrolijkheid.