donderdag 23 november:20.15 u.

't Fabriek

  • Prijs: €10
Tickets
Lezing

Jan Verheyen

De wondere wereld van Hollywood

Jan Verheyen jaagt voor jou anekdotes na aan de hand van beeldmateriaal van bekende acteurs en regisseurs uit Hollywood. Waargebeurd, want ook in de coulissen van de cinema overtreft de werkelijkheid vaak de fictie. Hij blikt ver terug in de tijd, tot in de pioniersjaren van de film en ontbloot de kleine kantjes van grote acteurs.

Jan gunt je een blik achter de schermen van het witte doek. Droom mee en je waant je slenterend op Sunset Boulevard in Los Angeles. Een avond langs de Walk of Fame, aan de hand van een bevoorrechte getuige. Soon in a theatre near you.

Een schot in de roos

We kregen een heel gedreven en passievolle Jan Verheyen als gastspreker.
Johan Van Duyse

Over Jan Verheyen

Met ondertussen 18 succesrijke langspeelfilms op zijn palmares is Jan niet weg te denken uit het Vlaamse filmlandschap. Als presentator en mediafiguur werkte hij voor zowat alle Vlaamse zenders. Hij organiseert De Nacht van de Wansmaak, een hommage aan mislukte, van de pot gerukte en monden doen openvallende B- tot Z-films. Hij schreef een boek over film en een boek met reisreportages, en werkt nu aan een boek over de exploitation-films van de wilde jaren zeventig.

Als je wil ingewijd worden in de wondere wereld van de film of de eigenzinnige kijk van een artiest op de politiek of de culturele elite wil horen, kan je bij Jan terecht. Rad van tong, bijzonder humoristisch en af en toe controversieel, Jan Verheyen heeft het allemaal in zich.